Birthday

I fredags var det min födelsedag! Jag fyllde 19 och jag känner mig väldigt gammal speciellt eftersom att alla här är yngre än mig. Jag har seriöst vänner som är 15 och 16 här borta och därför känner jag mig så gammal! 
 
Hur som helst hade jag en fantastisk dag. Jättemånga sa grattis till mig och jag fick många grattis kramar och det är det jag tycker är det bästa med att fylla år! 
 
På kvällen gick vi på en musikal, och det var kanske inte jättekul men det var helt okej. Och sedan gick vi ut på en restaurang och åt det var så gott. Det var nog den bästa maten jag ätit sen jag kom hit till USA. 
 
Igår hade jag mitt födelsedags kalas, och jag hade mina närmsta vänner över och vi hade en bonfire och lyssnade på musik och pratade och hade superkul! Sedan sov några över :) 
 
 
 
Idag ska jag gå på en konståkningsshow och på min värdbrors kör koncert. 
 
Kram 
 
 

Lacrosse game and choir big 9

Hej! 
 
Det senaste som har hänt här borta är att jag hade min först lacrosse match i lördags. Vi åkte buss ungefär en och en halvtimme bort och spelade mot Mankato. Det var soligt, varmt, kul att lära känna tjejerna i laget bättre och hur kul som helst att spela och vi vann! 
Sporterna här i USA är uppdelade i Varsity och Junior Varsity (JV), och ibland till och med B och C squad. Varsity laget är det bättre laget och JV är det sämre. Jag är självklart med i JV eftersom att jag bara har spelat lacrosse i lite mer än 2 veckor, men vi tränar tillsammans hela laget. 
 
Idag har jag min andra lacrosse match och det ska bli spännande eftersom att vi spelar mot ett annat High School i Rochester så det kommer att var mycket rivalitet. Men jag hoppas att vi vinner! 
 
I går hade jag Big 9 select rehearsal. Så låt mig nu förklara vad det är. 
I alla sporter aktiviteter finns det big 9 vilket betyder att alla skolor i våran region tävlar, vilket från början var 9 skolor därav namnet. Big 9 för choir är nästa fredag och vi kommer att uppträda 5 nummer. 
Men sedan efterdet kommer det att vara en koncert med choir select, band select and orchestra select. Vilket betyder att dom tar dom bästa från varje skola och låter dom uppträda tillsammans. Och det är jag med i. 
Så igår hade vi rehearsal för detta. Det var säkert över 100 personer igår och det lät så bra när vi sjöng! Så ja ser väldigt mycket fram emot det nästa vecka! 
 
Hoppas ni haft en bra vecka! 
 
 

Att äta gluten fritt i USA...

Jag fick en fråga om hur det är att vara gluten intolerant här i USA och som utbytesstudent som jag tänkte svara på. 
Det är inte svårt alls!! Eller i alla fall inte svårare än vad det är i Sverige.
Utbudet i mataffärerna är lite bättre än Sverige skulle jag säga och de flesta restauranger har mat som är gluten fri. 
Så det är inte alls stor skillnad från Serige. 
 
Jag vet att vissa värdfamiljer blir lite skrämda när en utbytesstudent är gluten fri, så det kanske är svårare att hitta en värdfamilj om du är det men när du väl hittar en som är okej med det är det inga problem alls. 
 
Min skola har så att man kan anmäla för gluten fri kost. Jag har dock ej gjort detta och det finns nästan alltid någon form av mat som jag kan äta. Om det inte finns det finns det alltid smoothies och chips och annat för att inte svälta (inte så nyttigt dock). 
 
Att åka som utbytesstudent till och USA och vara gluten intolerant är ingenting alls du behöver oroa dig över. Det går alldeles utmärkt! 
 
Hoppas du fick svar på din fråga. Om någon annan har frågor om någonting så är det bara att fråga på! 
 
Kram
 
Upp