Coronation & the mall

Det som var speciellt med dagen igår var att det var coronation! Homecoming kungen och drottningen kröntes, och den tjejen jag röstade på blev vald men tyvärr blev inte den killen jag ville skulle vinna vald men det gör inget. Hela upplevelsen var riktigt spännande och så där typiskt amerikansk. 

Efter skolan gick jag på min practise men jag sprang bara pyttelite för mådde illa och hade haft ont i magen hela dagen. 
Efter practise åkte jag och en annan utbytesstudent på min skolan från Slovakien som heter Kamila till the mall. 
Det var kul att hitta på någonting med någon efter skolan då jag inte har gjort det så mycket sen jag kom hit. Och andra utbytesstudenter är så lätta att umgås med. Jag vet att detta har sagts 1000 gånger men dom är i samma sits som en själv - känner inte många, kan inte språket perfekt och är lite förvirrade. Så det blir lätt så att vi umgås med varandra. 

Jag och Kamila kollade runt lite och jag fick köpt lite mer kläder vilket jag är i stort behov av. Har redan användt alla mina kläder i skolan ett par gånger nu :/ 
Vi åt även mat i the food court, och jag åt världens godaste pommes frites! Ultimate Fries med ost, bacon och ranchsås.

Kram

En månad hos värdfamiljen

Idag är det exakt en månad sedan jag kom hit till Rochester och till min värdfamilj och till ära att jag firar 1 month anniversary med familjen tänkte jag skriva ett lite längre inlägg.
 
Denna månaden har varit den mest spännande månaden i mitt liv. Jag vet inte om jag kan säga att det har varit den bästa, även om den har varit riktigt bra, men den har definitivt varit annorlunda och spännande. 
Jag har flyttat till ett annat land, börjat på high school, pratat engelska hela dagarna, börjat i en ny sport, gjort massa nya saker som jag aldrig gjort förut, träffat massa nya härliga människor och haft riktigt roligt. 
 
Jag är så otroligt glad att jag gör det här, att jag satte mig planet den 23 augusti och tog mig hela vägen hit och även om det känns lite jobbigt ibland så är jag så glad för det. Det mesta här har varit superbra och lyckligt nog har jag inte haft många motgångar. Jag kan ärligt säga att jag älskar Amerika och nästan allt som har med det att göra. 
 
Det jag gillar mest med USA är att folk är så trevliga här, maten, att allting är så mycket och stort och the school spirit. Det finns faktiskt ingenting jag direkt ogillar. Det är klart att det finns vissa saker som jag tycker är lite bättre i Sverige men det är inte dåligt här bara för det. 
 
Jag hade sådan tur som hamnade i en så bra familj, i en så bra stad och i en så bra skola som jag hamnade i. Jag kunde verkligen inte ha haft mer tur. 
 
Nu när en månad har gått har saker och ting blivit vardag. Jag äter samma sak till frukost, gör samma sak varje dag, sitter vid samma bord på lunchen, jag springer med samma personer på cross country träningen och allting är rutin. Jag har lärt mig hur saker och ting går till. Lite tråkigt kan man tycka, och det håller jag med om, men det ger också trygghet vilket kan vara skönt i en värld där allt är nytt. 
 
För att summera, min första månad här har varit fantastiskt bra och det känns redan som att tiden går för fort, jag vill inte att detta ska vara över om 9 månader. Och även om jag inte känner mig helt hemma ännu så är det påväg, det blir bättre och bättre för varje dag och jag är tacksam för att jag får vara med om detta äventyret. 
 
Kram på er 
 
 
 

Hemma i varma Rochester

Har nu kommit hem från Duluth och en underbar helg. Har haft det riktigt roligt, min värdmormor var underbar och dom vi bodde hos var underbara och allt var bara toppen! 
 
Lite tråkigt att lämna Duluth men det som är positivt med att komma tillbaka till Rochester är däremot att det är mycket varmare här. Just nu är det runt 25º och i Duluth var det runt 15° så lite skillnad.
 
Nu taggar jag inför kommande vecka som är homecoming week. Homecoming temat detta året är Minnesota Nice, vilket är en steriotyp för Minnesota för folk från Minnesota är tydligen kända för att vara trevliga. Varje dag är dress up day och det är ett tema för varje dag så det ska bli riktigt kul. 
Under veckan kommer massa roliga saker att ske utöver alla vanliga lektioner. Till exempel pep fest, coronation (hc kung & drottning krönts), hc parade, hc game (football) på fredag och the homecoming dance på lördag.
Så jag ser vldigt mycket fram emot denna veckan, det ska bli superkul. 
 
Ha en bra vecka allihopa!
 
Upp