Betyg i Amerikanska skolan.

Har nyss gjort mig i ordning och satt på mig myskläder och sitter nu med skolarbete innan det är sängdags. Har haft mycket mer skolarbete de sista veckorna och eftersom att jag har vart på så många utflykter med sport bio har jag missat några lektioner så jag har en del att ta igen. Det suger men det är bara att göra. 
På den hemsidan där lärarna lägger upp betygen står det högst upp om man har några missing assignments och det står att jag har 7 stycken missing assignments just nu. Woops
Men mina betyg är ändå helt okej. 
 
Betyg här är inte som betyg i Sverige. Om du pluggar till dina prov och lämnar in dina uppgifter har du automatiskt ett A. Jag skulle säga att ett amerikanskt A är kanske som ett D hemma i Sverige och ett am. B är som att svenskt E. Så det är väldigt stor skillnad. 
 
Folk frågar mig om skolan är lättare här än i Sverige. För det första så tar jag rätt så lätta klasser jämfört med många andra är så det är lättare för mig ja men tror inte att det är lättare generellt sätt. Det är däremot lättare att få bra betyg. Det krävs inte lika mycket, men dom har extremt mycket mer läxor här än i Sverige. Så i slutändan lägger nog ändå Amerikanska studenter ner mer tid på skolan. 
 
En annan sak som annorlunda med betygen här att man kan se sina betyg hela tiden. I Sverige får man oftast veta hur man "ligger till" kanske 3 gånger om året och sen får man veta sitt betyg i slutet av kursen. Här kan du se ditt betyg hela tiden. Lärarna betygsätter ALLT och lägger in det på hemsidan och betyget är en snitt på allt du gjort i den klassen och du kan se det när du vill. Betyget kan även ändras hur fort som helst. Om du till exempel inte lämnar in något kan ditt betyg direkt dras ner. 
 
Nu måste jag sova, godnatt! 
 
 
 
#1 - - Agneta Hasslöw:

Gott att höra Klara att du fortsätter att ha det bra! Många spännande saker som du får vara med om...(y)

Upp