2 månader

Det har nu gått exakt två månader sen jag kom till Rochester och det har varit 2 underbara månader! 
Jag har börjat vänja mig vid livet här. 
Allting känns inte lika spännande längre men jag gör fortfarande nya saker och äter nya saker hela tiden. 
Skolan är inte tråkig ännu, men börjar bli och den är definivt inte lika rolig som den var i början. På en söndag ser jag inte längre fram emot en skolvecka.
Jag förstår fortfarande inte allt vad lärarna säger men jag förstår defitinivt mer nu än i början. Jag vet inte om jag har blivit jättemycket bättre på Engelska. Min accent fortfarande samma som i början tror jag men jag har helt klart lärt mig en hel bunt med nya ord som inte jag inte kunde innan jag kom hit, vissa ord som vi inte ens har på svenska. 
 
Jag räknar fortfarande oftast om dollar i huvudet till svenska kronor när jag ska köpa något, men inte alltid faktiskt. 
Farenheit börjat jag få lite koll på. Jag vet att när det är 80° är det shortsväder, när det är 60° är det dags att ta på sig jackan och när det är 40° är det mössa och vantar som gäller! 
De ända snabbmatsrestaurangerna jag har varit på är Taco Bell, Subway och Chipotle, så här får jag jobba lite mer, men året är ju långt. 
Jag har fiskat mer än vad jag gjort totalt i mitt liv förut och jag har till och med fångat fisk. Jag har även lärt mig att kunna identifiera alla Minnesota's 30 fiskar. Vem trodde det?
Jag kan namnet på nästan alla 52 tjejer i cross country laget och jag vet hur mycket 3 eller 4 miles är. 
Jag har träffat underbara vänner som jag redan tycker känns jobbigt att behöva lämna när jag åker härifrån i juni.
 
Jag har haft svår hemlängtan och saknat mina vänner riktigt mycket, känt mig ensam, men jag har inte gråtit sen jag lämnade min familj på flygplatsen i Göteborg.
Jag har vant mig vid att sova med ett täcke ovanpå ett lakan istället för ett täcke inne i ett påslakan och jag har även vant mig vid att ha en dubbelsäng (vilket kanske kommer bli ett problem när kommer tillbaka till Sverige - det återstår att se)
Jag har haft på mig sweatpants i skolan för första gången sen nian, alltså 3 år sen. Och jag har blivit en äkta amerikan vad gäller att ha med sig snacks till skolan varje dag. (då pratar jag inte frukt eller macka, utan chips, pretzels, bars, cookies, godis, en dunk chokladmjölk, gud vet vad. Jag brukar ha med mig en bar). 
 
Jag har haft ups and downs, men jag kan säga att detta är den bästa tiden i mitt liv so far. Jag har redan skapat så många minnen som jag kommer ha för resten av livet. Det är underbart att få uppleva något så annorlunda som en helt annan kultur än vad jag är van vid. Jag behövde förändring i mitt liv.
 
Jag är jätteglad att gjorde detta, att jag tog mig iväg och jag vill inte ens tänka på att jag måste åka härifrån om 8 månader. För även om det ibland är jobbigt och jag längtar hem så har jag så mycket roligare här än vad jag hade haft om jag hade varit i Sverige just nu. 
 
2 månader avklarade - 8 to go. I'm ready!! 
 
I USA | |
Upp