Amerikanska ambassaden

Dagen började med att jag och mina föräldrar vaknade kl 7 imorse hemma hos min mammas kusin och åt frukost och gjorde oss i ordning. Vi tog bilen mot ambassaden och var där vid 9. Solen sken och det var så lugnt och fridfullt i området där ambassaderna låg, helt tyst och allt kändes så ordningsamt och korrekt. Riktig härlig atmosfär om du frågar mig.
Den amerikanska ambassaden var den största ambassaden som låg där men även den fulaste. Det var bara en stor grå betonglåda. Men jag var ändå taggad på att vara där.
 
Jag ställde mig i kö, eller satte mig, i en glaskub och mina föräldrar var där och väntade med mig. Det tog bara 20 minuter innan jag fick komma in för det var inte alls lång kö. 
Jag fick gå igenom säkerhetskontrollen, kolla mina skosulor och lämna ifrån mig mobiltelefonen för att sedan få komma in på ambassaden. Då var jag också teknisk sätt "i" USA, för det är Amerikansk mark där Amerikanska lagar gäller.
Väl inne var det bara att sätta sig ner och vänta. 
 
Jag väntade i lite drygt en timme där inne, men det gjorde inget för det var jag förberedd på och hade därför med mig en bok som jag läste i. Jag träffade även en annan utbytesstudent som jag umgicks med på STS-lägret. 
 
När jag blev uppropad gick bara till en lucka, lämnade mina fingeravtryck, fick tillbaka mina visumpapper som jag tidigare lämnat in och svarade på 2 frågor: 
"In which state will you spend the year?"  och "Who's paying for the trip?". Sedan kunde jag gå. Det hela tog mig 1h och 45 minuter. 
 
Det var inte kul, jag skulle inte vilja göra det igen, men jag måste ändå erkänna att det var rätt spännande. Det är ju inte varje dag man är på Amerikanska ambassaden. Jag var lite rädd för att göra någonting fel men det var alla, det var sån spänning där i det fulla väntrummet, man kunde känna hur nervösa alla var. De flesta var säkert där för första gången precis som jag och hade ingen aning om vad som väntade dem. 
 
Hur som helst är det över nu och jag kan förvänta mig att få tillbaka mitt pass med visum i om ungefär en vecka. 
Det är skönt att ha det överstökat! 
 
 
Upp