Jag vill ha mer jul

För er som inte vet så älskar jag julen otroligt mycket. Det är min favorithögtid och jag kan bara inte få nog! 
Jag tycker alltid att det är för lite juldekorationer uppe, för lite julmusik spelas, för lite julbak  och för lite julmat serveras. Sången ´Mer Jul´stämmer verkligen in på mig. 
 
Detta är en av många anledningar till att jag alltid lockats till USA. För dom är jul more is more, vilket basically har blivit mitt motto när det kommer till jul, och det är det jag älskar. Nu är det så att jag trodde att det skulle vara mycket större än vad det faktiskt är, men jag tror att det är större i andra delar av USA. Minnesota är inte så typical american. 
 
Hur som helst så älskar jag att fira jul i USA. Men det finns även en del saker som jag saknar med jul i Sverige. För det första så är vårat utbud på julmusik dubbelt så stort eftersom att vi kan lyssna på alla låtar som amerikanerna lyssnar på och vi kan dessutom lyssna på alla svenska låtar. 
Jag saknar att fira advent och advent mys med familjen. 
 
Men vad jag saknar mest är ändå julmat. 
- Julskinka
- Jansons frestelse
- Ris á la Malta
- Glögg
- Pepparkakor
- Stilton
- Julbord
- Gravad lax
- Kålrotslåda
- Skumtomtar
- Julmust
- Prinskorv
- Vörtbröd 
- Köttbullar 
- Knäck
- Nougat 
- Riktig senap
 
Åhh blir sugen bara jag tänker på det. Men i morgon ska jag göra farmors/pappas finska sill sallad så det ska blir supergott och ska försöka göra knäck någon gång i helgen. Har redan gjort saffransbröd! 
Hade egentligen tänkt att göra mer svensk julmat men har egentligen inte haft tid och vill inte fråga min värdmamma att köpa massa extra saker eftersom att det kostar pengar. 
 
Jag älskar julen i Sverige, och jag älskar julen i USA. Jag är blessed som har möjlighet att få uppleva jul i en annan kultur!! 
Kram 
 
I USA | |
Upp