Sista dagen i the bay area

Igår var sista fulla dagen i hos min värdfarmor utanför San Francisco. Idag lämnade vi nämligen för att åka upp till min mammas kompis cabin i bergen. 
 
Igår spenderade vi dagen i Berkeley där mina värdkusiner bor. Mina föräldrar och deras föräldrar var på vinprovning så jag, Nolan, Sam (21) och Erin (23) gick först till en sushi restaurang och åt fantastiskt god sushi. 
Sedan gick vi runt i Berkeley ett tag och kollade i affärer och sedan var dom tvungna att gå till sina jobb så jag och Nolan promenerade runt på the campus of University of California Berkeley och det var såå stort och väldigt vackert. Det var 15 grader ute och solen sken så vi kunde ta av oss våra jackor och det var helt underbart. 
 
Sedan "hikeade" jag och Nolan upp på ett berg som låg bakom och kollade på utsikten över SAn Francisco, the Golden Gate bridge, Oakland och hela San Francisco bay. Vi stannade där och kollade på utsikten och solnedgången, men tyvärr så dog min mobil så jag kunde inte ta några bilder. Men det var helt underbart att sitta där uppe på gräset i solen med den utsikten. 
 
På kvällen åt vi på en indisk restaurang med Ucle Steve och hans fru Lisa och min värdfarmor. 
 
 
Just nu sitter vi i bilen i trafikstockning och vi har nyss ätit hamburgare på In-n-Out Burger som bara finns på västkusten i USA. Det smakade väldigt likt MAX hamburgare i Svedala.
 
Vi stannade även på ett mall och på the Jelly Belly factory, alltså märket som tillverkar jelly beans. Och jag spenderade massa pengar på olika intressanta smaker av jelly beans. 
 
Kram

San Francisco

Hej kommer en massa bilder från gårdagen som vi spenderade i San Francisco. Min värdfarmor bor alltså lite utanför San Francisco så igår var vi inne i staden för första gången. 
 
Dagen började med att vi åkte upp på ett berg precis intill Golden Gate bridge för att ta bilder. Solen lös, utsikten var fantastisk och detta var ett happy moment för mig. Jag såg ut över horisonten för första gången på över 4 månader och jag var heller inte ända amerikanen där vilken kändes lite trygghets givande på något sätt. Jag var inte den ända som kom från något annat land. 
 
 
 
Efter det körde vi över the Golden Gate bridge och åkte till en strand där jag fick se havet på lite närmare håll. Gud vad jag hade saknat havet. Att bara vara nära havet, höra ljudet av vågor och andas in havsluften är något obeskrivligt. 
 
 
Vi åkte till den park där min värdföräldrar gifte sig. Det var ganska kyligt där eftersom att träden var så täta så att solen inte nådde ner till marken, men det luktade så gott från alla eucalyptus träd och pine trees. 
 
 
Vi körde runt i staden och åkte till en till utsiktsplats (och såg vilda papegojor i ett träd), såg the painted ladies, alla kullar, Lombard street, Alcatraz på avstånd och alla andra vackra och färgglada hus i San Francisco.
 
 
Vi åkte till Fisherman's wharf, vilket är ett område i San Fransisco, och åt mat och vandrade runt och gick till pier 39 vilket är en pir med massa massa turist affärer. Mysigt. 
 
 
 
Till sist åkte vi till china town och åt mat där. Eftersom att vi kom dit så sent så var det mesta stängt men det var kul att se ändå. Maten var svindyr, men the fried rice var helt amazing. 
 
En bra dag i San Francisco helt enkelt! 

Christmas in America

Så, nu har jag upplevt min första jul i Amerika och jag måste säga att även om det fanns olikheter från den svenska julen så var det ändå mycket som var likt. Och jag hade en toppen jul. 
 
För det första så firar de jul den 25e istället för den 24e och det kändes lite konstigt när gårdagen var som en vanlig dag. Dock hade vi en speciell middag igår med fondue. 
Idag vaknade vi och hade christmas breakfast vilket bestod av chilipuff (en slags äggrätt med cheddarost och chili), swedish kringlar (vilken jag för övrigt aldrig har hört talas om innan, någon annan som brukar äta detta?), bär och bacon (dom är ju ändå amerikanare). 
 
Sedan öppnade vi alla presenter. Det var inte så jättemånga presenter eftersom att vi tyckte att det var onödigt att släpa med oss alla paket till California för att sedan släpa dom tillbaka. Så vi ska ha en till jul med min vmammas familj när vi kommer hem. 
 
 
På eftermiddagen åkte vi till min vpappas bror. Där var båda Toms bröder och deras familjer och några andra familjemedlemmar. Vi åt fantastisk god mat, Toms ena bror är kock så han lagade all mat och jag tror aldrig jag ätit så god julmat förut. Det fanns skinka (som för övrigt smakade väldigt likt svensk julskinka), det fanns revben, brysselkål, cranberries, ugnsbakade rotfrukter, och rosmarins potatis och all mat smakade hyfsat svenskt så det var riktigt nice. Hur gott som helst. Till efterrätt åt vi eggnog cheesecake och massa godis och kakor. 
 
Det var väldigt kul att träffa hela Toms familj och jag hade en toppen juldag! 
 
 
Upp