Dag 3

Idag har varit en riktigt bra dag! 
Jag sov ganska länge och sedan hade vi amerikansk frukost med äggröra, bacon och frukt. 

Sedan åkte vi på en liten roadtrip. Först besökte vi en fin leksaksaffär som tex hade egengjorda leksaker och där spelade vi minigolf och åt glass. Sedan åkte vi till The Mississippi river som sträcker sig ända från norra Minnesota till Mexikanska golfen, alltså igenom hela USA från norr till söder. 
Här fick jag även se en örn för första gången i mitt liv, så det var rätt så coolt. 

Mississippi floden skiljer Minnesota och Wisconsin åt och vi åkte över floden och var alltså då i Wisconsin där vi åkte till en gammal sten lada som nu är en pizza restaurang. Det var stenugnspizza och den var himmelsk, verkligen. En av de bästa pizzorna jag ätit. 
I princip allt jag ätit här i USA hittills har varit supergott. 

När vi kom hem kollade vi en stund på VMAs och sedan åkte jag och Nolan till Taco Bell med två av hans kompisar. 

Det var en riktigt bra dag idag!! 

Dag 2

Idag blir det ett kort inlägg för jag är supertrött efter en lång dag med många nya intryck och jag ska precis gå och lägga mig. 

Jag överlevde min första heldag här i Rochester och idag har vi gjort massa saker som tex 
- Varit på en farmers market
- Besökt Rochesters mall och shoppat lite kläder 
- Skaffat nytt SIM-kort till mig så nu har jag ett Amerikanskt nr 
- Provat Taco Bell för första gången 
- Handlat på target, en köttaffär och Traders Joe 
- Haft familjemiddag med god amerikansk steak
- Pratat igenom alla praktiska saker 
- Familjen fick prova ännu mer svenskt godis och öppnade sina presenter som jag hade med mig till dom 

Och det är i princip min dag. Hoppas ni haft en bra dag :) 

Meeting the hostfamily

Igår var dagen med stort D! Dagen då jag äntligen fick träffa min värdfamilj. Dagen jag har väntat på.

Vi lämnade The Collage Of New Rochelle tillsammans hela gänget tidigt på morgonen och under dagen blev gruppen bara mindre och mindre. Tillslut var det bara jag och Tonje som också ska spendera sitt utbytesår i Rochester kvar. Vi var båda jätteexcited och bilden nedans togs precis innan vi gick ner för trappan och såg våra värdfamiljer. 


Gud vad spänd jag var hela dagen, men när jag såg familjen släppte allt och jag blev så glad att jag hoppade och sprang  till dom med jordens största leende på läpparna. Gud vad underbart det var att få träffa familjen. Den stunden har jag fantiserat om ända sen jag bestämde mig för att åka som utbytesstudent och jag kan säga att det var inte lika bra som jag trodde - det var bättre! Efter att dom plockade upp mig på flygplatsen åkte vi direkt till ett american footballgame som spelades på min skola så jag fick alltså se skolan redan igår, dock bara utifrån. Jag fick även träffa massa massa folk som t.ex. rektorn på skolan, familjevänner och Nolans kompisar. Jag kommer inte komma ihåg många av dom som jag hälsade på igår men jag hoppas att dom kommer att komma ihåg mig. 
Alla var verkligen jättetrevliga! 

Av det som skedde ute på planen förstog jag inte så mycket av, men de flesta går inte dit för att bara kolla på fotboll utan det är ett socialt event, så jag klarade mig bra utan att förstå spelet. Det var riktigt kul att få se alla cheerleaders, the band, the danceteam och få vara en del av the student section. Allting var så himla amerikanskt. 


Sedan åkte vi hem och jag fick se mitt nya hem för första gången. Dom visade runt lite i huset och så och dom fick även prova djungelvrål och "jättesalt"-godisarna och reaktionerna var riktigt roliga. 
Mitt rum är hur fint som helst. Familjen har verkligen ansträngt sig för att få mig att trivas. Massa rosa detaljer för att rosa är min favorit färg och jättefint. Rummet är ganska stort och jag har en stor vattensäng(!) som är hur skön som helst. 
Jag har packat upp det mesta men har fortfarande en liten bit kvar. Det är svårt att veta vart jag ska lägga alla saker, som till exempel en nagelfil - vart lägger jag den? 

Jag hade en toppen första kväll här i Rochester och jag är så glad att jag äntligen är här. Det känns jättebra.
Vi hörs senare! 

Upp